MENI
22.3.2010

DELEGACIJA PSBIH NA SEMINARU "PARLAMENTARNE OVLASTI U PROCESU DONOŠENJA BUDŽETA"



Delegacija Parlamentarne skupštine BiH, koju čine predsjedavajući komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma i Doma naroda, Sadik Bahtić i Dušanka Majkić, te zamjenici predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Velimir Jukić i Lazar Prodanović učestvovat će na seminaru „Parlamentarne ovlasti u procesu donošenja budžeta“, koji se održava 23. i 24. marta 2010. godine u Briselu.

"Razvoj ovlasti Evropskog parlamenta na budžetom i promjene uvedene Lisabonskim sporazumom, godišnje budžetske procedure" i "Uspostava višegodišnjeg budžetskog okvira i njegova ograničenja za svaku fiskalnu godinu" teme su koje će dominirati prvim danom skupa. Učesnici seminara, članovi parlamenata zemalja Zapadnog Balkana i Evropskog parlamenta razgovarat će i o temi "Budžetska procedura u državama članicama EU".
Za srijedu predviđena je diskusija o parlamentarnom nadzoru nad budžetom i ovlastima Evropskoga parlamenta, parlamentarnom nadzoru nad budžetom u zemljama članicama EU, kao i o parlamentarnom budžetskom nadzoru parlamenata zemalja Zapadnog Balkana. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću